onsdag 23. mars 2011

En ny start på Mars

Jeg leser i Vg nett idag at vanlige nordmenn utfordres til å designe et nytt hjem for menneskeheten på planeten Mars.
Konkurransen er et samarbeid mellom: AF Gruppen, NTNU, Innovasjon Norge og Naturfagsenteret ved UiO, og vinneren får bli første nordmann i verdensrommet.
Noe som i mine øyne er den strørste premien som det noensinne har vært mulig å vinne. 

Men bak denne artikkelen og denne konkurransen ligger et veldig aktuelt tema, som etter min mening får altfor lite oppmerksomhet i mainstream media.
Nemlig at vi mennesker trener å kolonisering av andre planeter for å overleve som art.
Vår alles kjendisastronom Knut Jørgen Røed Ødegaard antyder at vi vil sende ut bemannede ekspedisjoner til Mars om ca 40 år.

Illustrasjonsbilde: www.daz3d.com
 Og etter at vi begynner arbeidet med terraforming vil det kanskje gå noen hundre år før planeten blir "innflytningsklar".  Det er veldig bra vi begynner å tenke på det, men det kan være knapt med tid.
Hvis vi fortsetter å bruke Jordens ressurser like raskt og hensynsløst som vi gjør idag, vil denne planeten være ødelagt før det. Noen beregninger viser at vi har maksimalt 200 år igjen å leve her på Jorden.
 
Vår fremtidige eksistens er faktisk avhenging av at vi begynner arbeidet med å kolonisere andre planeter så snart som mulig.


Så dette er den viktigste forskning vi kan gjøre idag. 

Som en bonus av denne satsningen vet vi også at vi vil bli belønnet med mye nyttig spinn-off teknologi. Artikkelen i VG sier at det idag pågår et intenst kappløp mot Mars, der USA, Europa,
Russland, Kina og Japan konkurrerer om å bli først på Mars.
Dette kan være positivt med tanke på å få ting gjort raskt, men det er på tide vi dropper nasjonalismen og heller fremstår som EN PLANET. 

La oss reise ut som Jordboere. Ikke Amerikanere eller Russere. Da har ikke historien lært oss noe.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar