lørdag 26. mars 2011

UFO skaper kaos på verdens flyplasser

Oslo Lufthavn Gardermoen måtte stenge for all flytrafikk mellom kl 16.00 og 17:30 torsdag 24.03.11. Mellom 60 og 90 avganger/ankomster ble rammet av hendelsen.
Årsaken var at en pilot i et SAS-fly på vei til å lande oppdaget et Uidentifisert Flygende Objekt.
Ifølge denne artikkelen i VG var SAS-flyet på vei opp vestsiden av Oslofjorden da kapteinen om bord fikk visuell kontakt med en annen farkost som reflekterte sollyset tilbake til cockpiten. Avstanden skal bare ha vært noen hundre meter, i en høyde på ca 8000 ft.

Kapteinen tolket det som et seilfly som hadde kommet høyere enn det de normalt får til, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.
Norsk Luftsportforbund (NLF) stiller seg imidlertid svært tvilende til teorien om at den ukjente farkosten skal ha vært et seilfly. De har oversikt over alle potensielle seilfly i området og kan bekrefte at alle stod på bakken i det aktulle tidsrommet.
Det er også tvilsomt at gjenstanden var en hangglider eller et microfly, for de er nesten umulig å manøvrere i den høyden.
Altså vet ingen med sikkerhet hva som faktisk fløy ved siden av SAS-flyet denne torsdag ettermiddagen.
Men Oslo Lufthavn Gardermoen er ikke den første flyplassen som har måtte stenge grunnet UFO-aktivitet siste året.

Her er noen av de andre hendelsene:

  • Den 11.september 2010 stengte flyplassen i Baotou i Mongolia i over en time. Også dette var på grunn av UFO observasjoner i luftrommet i nærheten av flyplassen.
    Link m/video, The Telegraph.
  • 15. Oktober 2010 ble luftrommet stengt over hele New York grunnet uidentifiserte flygende gjenstander som ble oppfattet som risikable for flytrafikken. Federal Aviation Administration ble nedringt av bekymrede personer som så "strange, silver objects high in the sky.”
     
  • Den 07.07.2010 stengte Xiaoshan airport i Kina i en peroide på grunn av en UFO som passerte gjennom området. Denne hendelsen ble godt dokumentert og fikk stor oppmerksomhet i media over hele verden. Såvidt jeg vet er det ennå ingen som vet hva denne gjenstanden var.

Det gjenstår ennå å se om noen har klart å fange gjenstanden over Oslo på film. Uansett om det var en hangglider, seilfly, microfly, fugleflokk, værballong, eller en mislykket russisk rakett, så kan vi konstatere at det oftere og oftere skjer ting i luften over oss som vi ikke kan forklare. Hendelser som på en eller annen måte for konsekvenser for oss på bakken.

(28.03.11.) OPPDATERING:
Hendelsen over Oslo er nå fanget opp av andre nettsider:
http://www.realufos.net/2011/03/ufo-shuts-down-oslo-airport-in-norway.html

Det viser seg også at andre enn bare en piliot hos SAS har sett noe. Det kommer frem i interessant informasjon i kommentarfeltene under artiklene i noen av våre egne nettaviser. Bl.a denne: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091539

Og: http://www.hegnar.no/okonomi/article583046.ece

Hva skjer videre? Vil det bli en seriøs sak i media?
Vil den bli tiet ihjel?
Eller vil det komme en lettvint 'værballong-forklaring' som ligger saken død?

20 kommentarer:

  1. Hadde jeg kommet fra en annen klode så ville også jeg sett på hva folk på Romerike holdt på med.

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke sagt noe om at gjenstanden over Oslofjorden kom fra en annen klode.

    SvarSlett
  3. Spennende, dette her! Ville tro at en SAS-pilot var såpass profesjonell at han så forskjell på hangglider, glidefly - eller UFO! Men det er jo ikke helt stuerent å si sånt, så...
    Dessuten blir det spennende å se hva/om flygelederne har sett noe på radar i dette området!

    SvarSlett
  4. Om de hadde sett noe spennende og uforklarlig på radar, så spørs det om vi hadde fått høre om det. Tror ingen av de store avisene hadde turt å publisere noe om kontakt med utenomjordiske om de så hadde møtt opp i redaksjonen og håndhilst på alle journalistene.
    Men du har rett. Det er spennende tider for oss som holder øyne og ører åpne og tør å tenke selv.

    Takk for kommentar, Svein!

    SvarSlett
  5. Insider Info:

    Objektet svaret ikke på Radio kontakt, og var ikke synlig på Radar, dette bekreftes av opptagelser av samtaler mellem fly og tårn, alt sånt blir spillt inn digitalt, vet at en pro flyfotograf fra Halden ligger inne med bilder, som kan velte hele denne saken, han har bilder av dette objekt, og der er ikke noen tvil, om hva han har bilder av, alle forklaringer om seilfly,og annet sånt er bare å kaste om hans bilder kommer frem i dagslys, han har ikke gått ut med bildene da han også er musiker og ikke ukjent i media, dette ville muligens kunne skade han, og sikkert derfor de ikke er kommet ut i offentligheten, men han har beviset, og ja jeg har set disse bilder så kan bekrefte at dette er sant!

    MVH Insider på Gardermoen

    SvarSlett
  6. Hei Insider på Gardermoen!
    Mens vi venter (og håper) på at disse bildene lekker ut på nettet, (hvis de eksisterer) kan du fortelle hva bildene viser?
    Siden du har sett dem?

    SvarSlett
  7. Insider.

    Jeg kan garantere at disse bilder eksiterer, jeg kjenner personen privat og har sett disse bilder hos han, Bildene viser ett objekt som på under et halv sekund utføre syke manøvre i luften, vi snakker om manøvre som ikke er mulig for ett vanlig fly, at utføre, på 3 andre bilder er det helt klart bevist at objektet skifter form fra rund, til lang/flat, og over til noen som likner mest på en gammel cowboyhat, han har mange bilder av dette, men spesiellt 6 bilder viser tydelig en form for skift i utsende, og farger, bildene viser klart 5 ulike farger som objektet har, han har regnet litt på størrelsen på dette objekt og anslår den til at være cirka 15 meter i diameter, bevegelser beregnet ut ifra vinklen på himmelen og cirka avstand til objektet, anslår han til en hastighet på 30.000 til 50.000 km/t dette er dog bare ett cirka beregning av objektet ikke ferdig kalkulert hastighet, jeg har akkurat snakket med han og han forteller at politiet på Gardermoen/Akershus har kontaktet han og bedt om at få se disse bilder, på en eller annen måte er der kommet ut noe info om at han har disse bilder og hvem han er, jeg tror at han vurderer å legge ut bildene på nettet, men er vel mest redd for at dette kan gi konsekvenser for han i jobben sin, han har tidligere vært i forhør ved politiet og fosvaret, da han avslørte russiske spion fly over Norge, for en god stund tilbake, han vil sikkert legge ut bildene hvis hans indentitet kan garanteres skjult, men nu ser vi jo at politiet har kontaktet han, så altså ikke lett at skjule seg i Norge, det var også han som la frem video bevis for cirka 2 år siden, angående lys som var set på himmelen over Oslo Fjorden, finn en måte hvor han kan være ukjent og jeg tror han ville legge frem disse bilder.

    MVH Insider.

    SvarSlett
  8. Veldig spennende dette her! Forhåpentligvis kommer det ut bilder på denne gjenstanden! Har tidligere sett bilder av en gjenstand over Sør-England som skiftet ikke bare farge, men også form, så dette skal være mulig!
    Forøvrig var det jo en dame som observerte en oval gjenstand som lå litt til høyre og bak et nordøst-gående fly over Fredrikstad i 4-tiden torsdag. Denne ovale gjenstanden stoppet plutselig brått opp for så å akselere kraftig nordover - mot Gardermoen?
    Flyfotografen i Halden kan legge bildene på en minnepinne og sende de til en avis i håp om at de blir publisert dersom det er ønskelig!
    Utvilsomt at det er "noe" der, og det stammer ikke fra planeten Tellus tros jeg...

    SvarSlett
  9. Svein, hvor har du det fra at det ble observert en oval gjenstand over Fredrikstad?
    Er det dokumentert på noen måte?
    Det er jo uhyre interessant og kan så absolutt settes i forbindelse med hendelsen over Oslofjorden.

    SvarSlett
  10. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091539

    Sjekk kommentarene til signaturen "kattemor"!
    Jeg har kommentert som "Svesor"!

    SvarSlett
  11. Veldig interessant, Svein. Disse observasjonene kan absolutt ha sammenheng med hverandre.
    Jeg ser også at andre nettsider har lagt merke til saken:
    http://www.realufos.net/2011/03/ufo-shuts-down-oslo-airport-in-norway.html

    Kommer norske medier til å følge opp dette, eller skal også denne saken ties ihjel?

    SvarSlett
  12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  13. Veldig spennende dette ja! Leste artikkelen du sendte link til, veldig spennende! Har funnet denne fra Hegnar: http://www.hegnar.no/okonomi/article583046.ece
    Tydelig at hvertfall Avinor er på saken, blir interessant å se videre utvikling, hva det blir konkludert med!

    SvarSlett
  14. Hadde vært veldig spennende om noen av bildene som skal være tatt av gjenstanden hadde blitt publisert. (ref. tidligere kommentarer)
    De store nettavisene ville nok aldri turt å gjøre det, men kanskje andre?

    SvarSlett
  15. Hei :)
    det er jeg som er nevnt tidligere her i tråden, jeg har disse bilder, jeg vil legge dem ut på nettet i starten av neste uke når jeg kommer hjem, jeg skal legge ut 2 utgaver av alle bilder, så folk kan se farge og andre endringer, jeg har fra politiet ikke fått noe svar om bildene er "Top Secret" eller ikke, har bare fra politiet, fått kommentar om at disse bilder, var av høy interesse for dem og andre, disse andre er sikkert forsvaret,jeg har en aviation side på nettet, som jeg vil legge disse bilder ut på, jeg skal komme tilbake med link med en gang disse bilder er oppe på siden, når disse bilder kommer ut, vil info om meg, også komme ut, men det får så bare være, snakket med VG idag, de turde ikke legge ut disse bilder akkurat nu.

    Ha litt tålmodighet til neste uka, og i skal få se disse bilder.

    MVH Fotografen

    SvarSlett
  16. Jeg håper ikke vi har hørt siste ord i denne saken. Selv om det ser ut til at både folk flest og media har glemt den allerede.

    SvarSlett
  17. Nei, håper virkelig ikke det!
    Venter i spenning på bildene fra flyfotografen i Halden! Dersom de blir offentliggjort kan det jo endre på litt av hvert...

    SvarSlett
  18. Ble visst ikke noen bilder fra Halden likevel?

    SvarSlett
  19. Nei, det ser dårlig ut.
    Hvis det eksisterer noe bilder da..
    Men uansett. Det var noe der. "Noe" stoppet flytrafikken, og ble observert av flere mennesker.
    HVIS det finnes bilder av objektet kan jeg godt forstå at det er vanskelig å offentliggjøre dem. Det er lett å bli latterliggjort av skeptikere.
    Hvis noen har bilder av Gardermoen-objektet, sende dem gjerne til meg.

    SvarSlett